Круасани з листкового дріжджового тіста

Рецепт приготування хрустких круасанів із листкового дріжджового тіста. Смаколик, який прийде усім до вподоби.

Час приготування: 2 год. 30 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко – 300 мл.
  • Борошно – 600 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі активні – 2 ч. л.

Змішати сухі інгредієнти, після цього влити молоко.

Замісити тісто. Піля цього викласти тісто на дошку, посипану борошном, і вимішувати 5-10 хвилин, до еластичності. Перекласти в миску, накрити і поставити в тепле місце, щоб тісто збільшилося в розмірах удвічі.

У цей час викласти розм’якшене вершкове масло між двома аркушами пергаментного паперу і розкатати його в прямокутник завтовшки приблизно 7 мм. Охолодити отриманий прямокутник масла.

Тісто, що підійшло вимісити ще протягом 1 хвилини.

Вийняти масло з холодильника та розділити на дві частини.

На посипаній борошном поверхні розкачати тісто в прямокутний пласт. Викласти одну частину масла на половину розкатаного тіста (уздовж довгого боку), накрити другою половиною тіста. Викласти зверху другу частину масла. Загорнути короткі боки отриманого прямокутника тіста з маслом до центру, притискаючи. Розкатати знову в прямокутний пласт. Після скласти вчетверо. Загорнути в плівку і помістити в холодильник. Знову розкатати і скласти вчетверо. Повторити процес розкочування тіста ще два рази, охолоджуючи тісто в холодильнику.

Розрізати листкове дріжджове тісто на дві частини. Половину тіста розкачати в пласт завтовшки 7-8 мм. Вирізати з тіста трикутники з бічними сторонами 20 см і основою близько 18 см (вийшло шість штук). Точно так само вчинити з другою половиною тіста.

Збити яйце з молоком та змастити трикутники тіста яєчною сумішшю. Згорнути, починаючи з основи. Викласти круасани на деко і залишити хвилин на 20-30 для вистоювання.

Розігріти духовку до температури 200 градусів. Випікати круасани близько 20 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.

Подавати з джемом або будь з чим, на що вистачить вашої фантазії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *