Пахлава з горіхами та медом

Пахлава (баклава) – смачні східні солодощі з горіхами та медом, які можливо проготувати в домашніх умовах.

Час приготування: 2 год. 30 хв.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Жовтки – 4 шт. + 1 шт. для змащування тіста
  • Цукор – 220 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло вершкове (розтоплене) – 300 гр.
  • Борошно – 600 гр.

Для начинки:

  • Білки яєчні – 5 шт.
  • Горіхи волоські (обсмажені, подрібнені) – 600 гр.
  • Цукор – 400 гр.

Для прикращання:

  • Мед – 300 мл.
  • Горіхи волоські (цілі ядра) – 20-25 шт.

Жовтки (4 шт.) збиваємо з цукром до однорідної маси.

У сметані гасимо соду і додаємо до жовтків, добре перемішуємо.

Додаємо розтоплене (не гаряче) вершкове масло.

В останню чергу всипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Буде здаватися що борошна мало, але більше додавати не потрібно, щоб пахлава не вийшла жорсткою.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на годину.

Тим часом займемося начинкою.Збиваємо білки, поступово всипаючи до них цукор.

Горіхи трохи обсмажуємо на сухій пательні та подрібнюємо (не дуже дрібно). Додаємо горіхи до збитих білків. Перемішуємо до однорідної маси.

Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на 3 частини і кожну частину розкачуємо за розміром дека.

На перший пласт тіста викладаємо половину начинки і накриваємо другим шаром тіста. Повторюємо процедуру ще раз.

Розподіляємо другу частину начинки та накриваємо останнім шаром тіста.

Змащуємо поверхню жовтком.

Намічаємо майбутні шматочки пахлави тупим боком ножа, не розрізаючи тісто.

На кожен ромбик викладаємо “метелика” (половинку ядра) волоського горіха. Ці горіхи обсмажувати не потрібно.
Випікаємо пахлаву за 180 градусів близько 30 хвилин, до появи золотистої скоринки.

Поливаємо гарячу пахлаву рідким медом і повертаємо в духовку ще хвилин на 10 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *