Торт “П’яна винна вишня”

Торт “П’яна вишня” – це всіма обожнювана класика. Варіантів приготування цього десерту дуже багато, але якогось однозначно правильного рецепта немає. Кожна господиня готує цей торт за своїм смаком і своїми уподобаннями.

Час приготування: 3-5 год.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 350 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Какао – 4 ст. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Олія рослинна – для змащування форми

Для крема:

  • Згущене молоко – 430 мл.
  • Масло вершкове – 350 гр.

Для начинки:

  • Вишня (заморожена) – 350 гр.
  • Вино червоне напівсолодке – 1 склянка

Вишню добре промиваємо і заливаємо однією склянкою напівсолодкого червоного вина, так, щоб вишня була вкрита вином, і відправляємо на кілька годин у холодильник.

Готуємо шоколадний бісквіт. Для цього відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки і поступово додаємо цукор, збиваючи в пишну масу.

Вводимо по одному жовтку і при цьому не припиняємо збивати.

У борошно висипаємо розпушувач, просіюємо какао і добре перемішуємо.

Висипаємо борошно з какао до яєчної маси та обережно перемішуємо зверху вниз лопаткою.

Форму, в якій будемо випікати бісквіт, застеляємо пергаментним папером і добре змащуємо дно та боки рослинною олією.

Виливаємо тісто у форму, добре його розрівнюємо і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо шоколадний бісквіт 35-40 хвилин.

Готовий бісквіт охолоджуємо і розрізаємо на три коржі.

Приготуємо крем для торта. Для цього розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишної маси, поступово додаємо згущене молоко і збиваємо ще 3-4 хвилини.

“П’яну” вишню добре віджимаємо від соку.

Викладаємо на тарілку перший корж і добре просочуємо соком від вишні.

Добре промащуємо корж кремом зі згущеного молока, викладаємо вишню.

Зверху викладаємо другий корж, злегка притискаємо і зробимо все те ж саме: просочуємо, промащуємо кремом і викладаємо вишню.

Третій корж просочуємо на окремій тарілці, потім акуратно перевертаємо, викладаємо третім шаром і так само злегка притискаємо.

Добре промащуємо кремом верх і боки торта.

Шоколад нарізаємо спеціальним ножем так, щоб у нас вийшли шоколадні стружки.

Шоколадний торт із вишнею відправляємо ще на 3 години в холодильник для того, щоб він добре просочився.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *