Торт “П’яна вишня” – це всіма обожнювана класика. Варіантів приготування цього десерту дуже багато, але якогось однозначно правильного рецепта немає. Кожна господиня готує цей торт за своїм смаком і своїми уподобаннями.
Час приготування: 3-5 год.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- Яйця – 6 шт.
- Цукор – 350 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Какао – 4 ст. л.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Олія рослинна – для змащування форми
Для крема:
- Згущене молоко – 430 мл.
- Масло вершкове – 350 гр.
Для начинки:
- Вишня (заморожена) – 350 гр.
- Вино червоне напівсолодке – 1 склянка
Вишню добре промиваємо і заливаємо однією склянкою напівсолодкого червоного вина, так, щоб вишня була вкрита вином, і відправляємо на кілька годин у холодильник.
Готуємо шоколадний бісквіт. Для цього відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки і поступово додаємо цукор, збиваючи в пишну масу.
Вводимо по одному жовтку і при цьому не припиняємо збивати.
У борошно висипаємо розпушувач, просіюємо какао і добре перемішуємо.
Висипаємо борошно з какао до яєчної маси та обережно перемішуємо зверху вниз лопаткою.
Форму, в якій будемо випікати бісквіт, застеляємо пергаментним папером і добре змащуємо дно та боки рослинною олією.
Виливаємо тісто у форму, добре його розрівнюємо і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо шоколадний бісквіт 35-40 хвилин.
Готовий бісквіт охолоджуємо і розрізаємо на три коржі.
Приготуємо крем для торта. Для цього розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишної маси, поступово додаємо згущене молоко і збиваємо ще 3-4 хвилини.
“П’яну” вишню добре віджимаємо від соку.
Викладаємо на тарілку перший корж і добре просочуємо соком від вишні.
Добре промащуємо корж кремом зі згущеного молока, викладаємо вишню.
Зверху викладаємо другий корж, злегка притискаємо і зробимо все те ж саме: просочуємо, промащуємо кремом і викладаємо вишню.
Третій корж просочуємо на окремій тарілці, потім акуратно перевертаємо, викладаємо третім шаром і так само злегка притискаємо.
Добре промащуємо кремом верх і боки торта.
Шоколад нарізаємо спеціальним ножем так, щоб у нас вийшли шоколадні стружки.
Шоколадний торт із вишнею відправляємо ще на 3 години в холодильник для того, щоб він добре просочився.