Млинці на молоці

Прекрасний варіант сніданку або перекусу – це найтонші млинці на молоці, які виходять за цим рецептом.

Час приготування: 50 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко – 500 мл.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 190 гр.
  • Олія рослинна – 30 гр (2 ст. л)
  • Цукор – 30 гр. (2 ст. л.)
  • Сіль – 2-3 гр. (1/2 ч. л.)

У мисці з’єднайте яйця, цукор і сіль. Перемішайте вінчиком до розчинення цукру.

Влийте половину молока (250 мл). Перемішайте вінчиком. Потім всипте борошно через дрібне сито. Перемішайте вінчиком до однорідності. Після цього влийте молоко, що залишилося та знову перемішайте.

Влийте 1 ст. ложку рослинної олії та остаточно перемішайте. Тісто вийде рідким, однорідним, без грудочок. Дайте йому постояти 15-20 хвилин.

На максимальному вогні добре розігрійте сковорідку та змастіть її олією. Смажте млинець на максимальному вогні близько 30 секунд. Підчепіть край млинця лопаткою і переверніть млинець на інший бік. Смажте ще 15-20 секунд.

Готовий млинець зніміть на тарілку і накрийте широкою кришкою, щоб млинці залишалися м’якими і теплими.

Таким чином посмажте всі млинці. Млинці на молоці можна згорнути рулетиком або трубочкою, можна загорнути в них будь-яку начинку, або їсти з улюбленим джемом, медом чи згущеним молоком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *