Бананові чіпси

Легкий, корисний і смачний перекус на всі випадки життя! Бананові чіпси в домашніх умовах дуже просто приготувати в духовці. Залежно від часу сушіння вони будуть в’яленими або хрусткими, як вам більше подобається.

Час приготування: 2 год. 30 хв.

Інгредієнти:

  • Банани – 3 шт.
  • Лимони – 0.5 шт.

Банани добре помийте та обсушіть. Очистіть їх від шкірки та наріжте тонкими пластинками. Що тонші шматочки, то швидше висохнуть чіпси.

Вичавіть із лимона сік, кісточки, якщо вони є, приберіть.

Деко змастіть невеликою кількістю рослинної олії або застеліть пергаментом. Кожен шматочок вмочіть у лимонний сік для того, щоб банани не потемніли під час сушіння. Викладіть шматочки бананів в один шар, залишаючи між ними невелику відстань.

Розігрійте духовку до температури 65°С. Я використовувала режим верх-низ. Можна сушити банани з функцією конвекції, так вони висохнуть швидше. Але тоді за ними доведеться постійно стежити, щоб вони не згоріли. Газова духовка для цього рецепта не підійде, ви не зможете утримувати температуру на належному рівні.

Сушіть банани близько двох годин. Дивіться за їхнім станом – вони поступово почнуть віддавати вологу і підсихати. Ви можете прискорити процес сушіння, якщо збільшите температуру до 80°-90°С. Але тоді чіпси вийдуть дуже темними. Замість дека можете взяти відповідну решітку – так банани також підсохнуть швидше.

Гарячі банани залишаються трохи гнучкими. Акуратно зніміть їх з деко і дайте охолонути. Готові чіпси стануть твердішими. За бажання можете посипати їх будь-якими приправами або цукровою пудрою. Зберігайте бананові чіпси в герметичному контейнері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *