Шоколадний трайфл із бананом і ківі – простий у приготуванні, але дуже смачний і ніжний святковий десерт.
Час приготування: 1 год. 20 хв.
Інгредієнти:
- Печиво шоколадне – 80 гр.
- Вершки 33% – 250 гр.
- Сир кисломолочний- 200 г
- Цукрова пудра – 50 гр. (або за смаком)
- Банан (невеликий) – 110 гр. (вага в очищеному вигляді)
- Ківі – 100 г р.(1 шт.)
Для ганашу:
- Шоколад молочний – 100 гр.
- Вершки 33% – 50 гр.
Спершу подрібніть печиво на дрібну крихту будь-яким зручним для вас способом.
Сир злегка розімніть/збийте віночком або лопаткою, щоб він став більш м’яким і пишним, у такому вигляді його буде легше з’єднати з вершками.
Холодні вершки (200 гр.) перелийте в чашу для збивання, додайте цукрову пудру.
Збийте вершки міксером до стійких піків, 1-2 хвилини. Будьте уважні та не перезбийте вершки, інакше утворяться грудочки.
До вершків додайте сир. Акуратно перемішайте лопаткою.
Отриманий крем для зручності перекладіть у кондитерський мішок. Насадку використовувати не обов’язково.
Підготуйте фрукти.
Банан очистіть і наріжте півкружечками або четвертинками кружечків.
Ківі очистіть і наріжте так само, як і банан.
На дно склянок викладіть шар крему (1/3 частина).
Поверх розподіліть крихту з печива.
Зверху знову викладіть порцію крему (1/3 частина).
На крем викладіть підготовлені фрукти.
Зверху розподіліть крем, що залишився.
Тепер приготуйте ганаш. З’єднайте разом шоколад і вершки (50 гр).
Розтопіть шоколад у мікрохвильовці (короткими імпульсами по 10-15 секунд) або на водяній бані. Ретельно перемішайте до однорідності.
Викладіть ганаш поверх вершково-сирного крему.
Відправте шоколадний трайфл із бананом і ківі в холодильник на 1 годину.
Через деякий час прикрасьте кожну порцію десерту шматочками ківі та подайте до столу.