Англійський шоколадний трайфл

Шоколадний трайфл із бананом і ківі – простий у приготуванні, але дуже смачний і ніжний святковий десерт.

Час приготування: 1 год. 20 хв.

Інгредієнти:

  • Печиво шоколадне – 80 гр.
  • Вершки 33% – 250 гр.
  • Сир кисломолочний- 200 г
  • Цукрова пудра – 50 гр. (або за смаком)
  • Банан (невеликий) – 110 гр. (вага в очищеному вигляді)
  • Ківі – 100 г р.(1 шт.)

Для ганашу:

  • Шоколад молочний – 100 гр.
  • Вершки 33% – 50 гр.

Спершу подрібніть печиво на дрібну крихту будь-яким зручним для вас способом.

Сир злегка розімніть/збийте віночком або лопаткою, щоб він став більш м’яким і пишним, у такому вигляді його буде легше з’єднати з вершками.

Холодні вершки (200 гр.) перелийте в чашу для збивання, додайте цукрову пудру.

Збийте вершки міксером до стійких піків, 1-2 хвилини. Будьте уважні та не перезбийте вершки, інакше утворяться грудочки.

До вершків додайте сир. Акуратно перемішайте лопаткою.

Отриманий крем для зручності перекладіть у кондитерський мішок. Насадку використовувати не обов’язково.

Підготуйте фрукти.
Банан очистіть і наріжте півкружечками або четвертинками кружечків.
Ківі очистіть і наріжте так само, як і банан.

На дно склянок викладіть шар крему (1/3 частина).

Поверх розподіліть крихту з печива.

Зверху знову викладіть порцію крему (1/3 частина).

На крем викладіть підготовлені фрукти.

Зверху розподіліть крем, що залишився.

Тепер приготуйте ганаш. З’єднайте разом шоколад і вершки (50 гр).

Розтопіть шоколад у мікрохвильовці (короткими імпульсами по 10-15 секунд) або на водяній бані. Ретельно перемішайте до однорідності.

Викладіть ганаш поверх вершково-сирного крему.
Відправте шоколадний трайфл із бананом і ківі в холодильник на 1 годину.

Через деякий час прикрасьте кожну порцію десерту шматочками ківі та подайте до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *