Дивовижний малиновий десерт подарує чудовий настрій! Крім того, малину можна замінити на будь-який фрукт або якоду. Потрібна лише ваша фантазія.
Час приготування: 1 год. 20 хв.
Інгредієнти:
МАЛИНОВИЙ СОУС:
- Малина – 350 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Лимонний сік – 7.5 мл
МУС:
- Білий шоколад – 120 гр.
- Вершки (густі)- 400 гр.
- Цукрова пудра – 60 гр.
- Ванільний екстракт – 5 мл.
ПРИКРАСА:
- Малина – 250 гр.
- Білий шоколад – 50 гр.
Приготуємо соус: у невеликій каструлі змішуємо малину з цукром, додаємо лимонний сік;
відправляємо на середній вогонь, доводимо до кипіння, потім розминаємо ягоди ложкою;
знімаємо з вогню і протираємо крізь сито;
ставимо поки що охолоджуватися в холодильник.
Тепер приготуємо мус: у миску вливаємо вершки (100 мл), додаємо до них шоколад, попередньо поламавши його на шматочки;
відправляємо в мікрохвильовку, підігріваємо по 30 секунд, щоразу зупиняючи і перемішуючи інгредієнти до повного розчинення шоколаду;
у глибокій мисці збиваємо вершки, що залишилися, за допомогою міксера до появи піни;
потім додаємо цукрову пудру й екстракт ванілі, продовжуємо збивати до м’яких піків;
акуратно з’єднуємо розтоплений шоколад зі збитими вершками.
Вибираємо 6 креманок, викладаємо в них половину мусу (у кожну рівну кількість).
Потім поливаємо малиновим соусом і викладаємо шар малини, після чого покриваємо знову мусом, поливаємо соусом, прикрашаємо малиною і тертим білим шоколадом.
Перед подачею парфе слід охолодити в холодильнику щонайменше півгодини.