Французьке малинове парфе

Дивовижний малиновий десерт подарує чудовий настрій! Крім того, малину можна замінити на будь-який фрукт або якоду. Потрібна лише ваша фантазія.

Час приготування: 1 год. 20 хв.

Інгредієнти:

МАЛИНОВИЙ СОУС:

  • Малина – 350 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Лимонний сік – 7.5 мл

МУС:

  • Білий шоколад – 120 гр.
  • Вершки (густі)- 400 гр.
  • Цукрова пудра – 60 гр.
  • Ванільний екстракт – 5 мл.

ПРИКРАСА:

  • Малина – 250 гр.
  • Білий шоколад – 50 гр.

Приготуємо соус: у невеликій каструлі змішуємо малину з цукром, додаємо лимонний сік;

відправляємо на середній вогонь, доводимо до кипіння, потім розминаємо ягоди ложкою;

знімаємо з вогню і протираємо крізь сито;

ставимо поки що охолоджуватися в холодильник.

Тепер приготуємо мус: у миску вливаємо вершки (100 мл), додаємо до них шоколад, попередньо поламавши його на шматочки;

відправляємо в мікрохвильовку, підігріваємо по 30 секунд, щоразу зупиняючи і перемішуючи інгредієнти до повного розчинення шоколаду;

у глибокій мисці збиваємо вершки, що залишилися, за допомогою міксера до появи піни;

потім додаємо цукрову пудру й екстракт ванілі, продовжуємо збивати до м’яких піків;

акуратно з’єднуємо розтоплений шоколад зі збитими вершками.

Вибираємо 6 креманок, викладаємо в них половину мусу (у кожну рівну кількість).

Потім поливаємо малиновим соусом і викладаємо шар малини, після чого покриваємо знову мусом, поливаємо соусом, прикрашаємо малиною і тертим білим шоколадом.

Перед подачею парфе слід охолодити в холодильнику щонайменше півгодини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *