Дуже смачні американські пончики (донатси) з шоколадною глазур’ю.
Час приготування: 2 год. 10 хв.
Інгредієнти:
- Борошно – 550-600 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко 3,2% – 250 мл.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Дріжджі сухі – 11-14 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – на кінчику ножа
- Олія рослинна – для фритюру
Для шоколадної глазурі:
- Шоколад
- Вершки
- Посипка кондитерська
- Барвник харчовий
Для замішування тіста я скористаюся хлібопічкою. Кладу в чашу хлібопічки 2 яйця, 60 г цукру, 90 г розтопленого вершкового масла, дрібку солі та 250 мл теплого, але не гарячого, молока. Можна додати ванілін або ванільний цукор.
Борошно необхідно попередньо просіяти, знадобиться десь 550-600 г борошна. Тісто має бути дуже м’яким, тому я додаю не все борошно, а тільки 550 г, потім дивлюся за консистенцією. В останню чергу додаю пакетик сухих дріжджів. Ставлю на режим “Тісто” і залишаю на 1,5 години.
Якщо зручніше замішувати тісто вручну, то змішуємо продукти в тому ж порядку. Замішуємо нещільне тісто і даємо йому добре підійти, десь протягом 1-1,5 годин.
Коли тісто підійшло, обминаємо його і розкачуємо завтовшки близько 7-10 мм. Формуємо пончики.
Залишаємо їх відпочивати на 20-30 хвилин.
Коли пончики збільшаться у 2 рази, можна смажити.
Розігріваємо рослинну олію і смажимо протягом 2-3 хвилин з кожного боку. Олію сильно розжарювати не потрібно, щоб пончики встигли пропектися, але не підгоріли.
Прикрасити донатси можна за своїм бажанням, але традиційно їх поливають шоколадом. Для цього шоколад розтоплюємо в невеликій кількості гарячих вершків.
Зручно не поливати пончики зверху, а занурювати пончик у шоколад – так шар вийде рівномірним. Тільки робити це потрібно, коли пончики повністю охолонуть.
Якщо є час і бажання, можна прикрасити донатси на свій смак – кондитерською посипкою або шоколадом.